Archive for december, 2011

Windmolens geweigerd

De door de firma Aspiravi aangevraagde stedenbouwkun­dige vergunning voor 2 grote windturbines, voorzien t.h.v. de gemeentegrens tussen Herentals en Olen, werd recent geweigerd door Stedenbouw Antwerpen.

Deze vergunningsaanvraag werd meermaals op de Herentalse gemeenteraad Read the rest of this entry »

AWV doet mee

NMBS-dochteronderneming Euro Immo Star bestudeert sinds enige tijd een oplossing voor de Herentalse stationsomgeving, in opdracht van de stad Herentals, spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en De Lijn. Uit de studie kwam reeds eerder naar voren dat een ongelijkvloerse kruising (tunnel) van de Belgiëlaan met de spoorweg ter hoogte van het station Read the rest of this entry »

Stad beraamt grote verkavelingsplannen nabij natuurgebied

Het Herentalse schepencollege smeedde in alle stilte een ingrijpend plan, helaas één met vele nadelige gevolgen… Guy Paulis, gemeenteraadslid: “Het schepencollege gaf onlangs formeel de opdracht aan intercommunale IOK om onderhandelingen op te starten met de eige­naars van de gronden in het projectgebied Rozenstraat / Kapellenblok / Schoutenlaan, en om in Read the rest of this entry »

Nieuwe kansen voor centrum gríjpen

De Stad Herentals kocht de afgelopen tien jaar een aantal percelen aan in het binnengebied tussen cc ‘t Schaliken op de Grote Markt en het Hofkwartier. Guy Paulis, gemeenteraadslid: “Een positieve evolutie, die nu toelaat eindelijk dit achtergelegen gebied te ontsluiten richting het paadje ‘t Loopke, dat de Belgiëlaan (naast het Stadspark) en de Read the rest of this entry »

Facebook