Archive for november, 2011

Grote plannen, maar geen zekerheden

De N153 Poederleeseweg in Herentals, in het bijzonder ter hoogte van de kruising met de N123 (’worst van Wellens’) en verder in de richting van Poederlee, is een bekende problematiek. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “Het drukbereden wegdek is verouderd, een studie voor de aanleg van (een) nieuw(e) fietspad(en) werd opgestart, er is de beslissing om Read the rest of this entry »

Wachtlijst energieleningen IOK treft burgers in portemonnee

Energie, en vooral besparen op de stijgende energiefactuur: het is een zeer actueel thema waarover alle overheden van hoog tot laag de mond vol hebben. Zo ook de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK), die in samenwerking met 25 deelnemende Kempense gemeenten sinds enkele maanden een systeem aanbiedt Read the rest of this entry »

Tracé aardgasleiding blijft aandachtspunt

Fluxys, dat de aardgasvervoerinfrastructuur in dit land beheert, heeft meerdere plannen in de omgeving van Herentals. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “Zo wil Fluxys onder andere een nieuwe gaspijpleiding aanleggen van Herentals naar de industriezone in Ham (Limburg). Het geplande tracé vertrekt bij het Herentalse industriegebied Read the rest of this entry »

Dringend aanpak wateroverlast Ekelenberg

Bewoners van de recente verkaveling Ekelenberg bezorgden het Herentalse schepencollege een tijdje geleden een petitie i.v.m. de herhaaldelijke waterover­last in hun buurt (vooral t.h.v. de huizen met nummers 48 tot 60). Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “De petitie vraagt dringend maatregelen. En doet de volgende suggesties: ontstoppen en uitspuiten van Read the rest of this entry »

Facebook