Archive for oktober, 2011

Straks veiligere oevers Kleine Nete

Vele wandelaars en joggers zagen in Herentals de afgelopen jaren de oever van de Kleine Nete vanaf het Bloso-sportcentrum richting Vorselaar fel verslechteren. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “Ik kaartte deze problematiek in de herfst van vorig jaar een eerste keer aan bij Vlaams minister van Leefmilieu Schauvliege. De minister stelde toen in haar antwoord dat er in Read the rest of this entry »

Nieuws onder de zon

Het Herentalse schepencollege wil het gemeentelijk subsidiereglement voor de plaatsing van fotovoltaïsche cellen, en eenzelfde reglementering voor de plaatsing van zonneboilers, hoogdringend afschaffen… Daarover zal al op de eerstvolgende gemeenteraad van 25 oktober gestemd worden (agendapunt 17 en 18). Het schepencollege wenst de Read the rest of this entry »

Vissterfte Kleine Nete

Op dinsdag 7 juni was er hevige regenval, iets later dreven er op de rivier Kleine Nete in Herentals veel dode vissen. Opvallend was dat vooral kleinere vissen last hadden van vermoedelijk zuurstoftekort, vaak met dodelijke afloop. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “De Kleine Nete is nochtans bekend als één van de relatief zuiverste rivieren van Read the rest of this entry »

Bruggetje komt (misschien) zo ?

De Vlaamse Milieumaatschappij legde een tijdje geleden twee doorsteken voor voetgangers aan naast de rivier Kleine Nete in Herentals, onder de brug van de Ringlaan en aan het spoorwegviaduct richting Olen. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “Om het initiële plan te realiseren en het hele Netegebied te ontsluiten voor wandelaars, moet er nu nog een bruggetje over de Kleine Read the rest of this entry »

Uitstel voor investeringen Albertkanaal

In de media werd bericht over uitstel van het project voor het verhogen van de bruggen over het Albertkanaal tussen Limburg en Antwerpen. Oorzaak is een (aanzienlijk) budgettair tekort bij NV De Scheepvaart, de dienst die voor de Vlaamse overheid het kanaal beheert. Maar ook in een ander dossier kan men merken dat de kanaalbeheerder meer dan Read the rest of this entry »

Begijnhof verdient aandacht

Het Begijnhof van Herentals is opgenomen in de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed en maakt sinds 1979 deel uit van een beschermd stadsgezicht, meerdere gebouwen op de site werden reeds in 1953 beschermd als monument en er is sinds enige tijd een beschermingsdossier voor het ganse domein lopende. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: Read the rest of this entry »

Mobiliteit blijft heikel punt in Herentals

Na 5 jaar broeden breekt de schaal van de eieren bijna… het Herentalse schepencollege blijkt enkele uitgebreide beslissingen m.b.t. mobiliteit klaar te hebben. Over blauwe zone- en bewonerspar­keren, snelheidszonering en tonnagebeperking…

Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “De plannen hebben Read the rest of this entry »

Ook jaagpaden langs Kempisch Kanaal straks verbeterd

In het voorjaar raakte al bekend dat gedeeltes van het jaagpad langs het Albertkanaal vanuit Herentals richting Antwerpen een welverdiende nieuwe asfaltlaag zouden krijgen. Guy Paulis, voorzitter LDD Kempen, polste nu ook eens bij Vlaams minister van Openbare Werken Crevits naar de plannen voor de jaagpaden langs het Kempisch Kanaal. Read the rest of this entry »

Hartcentrum in de Kempen nog steeds erg veraf

Het is de laatste tijd heel stil rond het dossier ‘hartcentrum Kempen’, een voor onze regio nochtans cruciaal en letterlijk levensbelangrijk dossier. Guy Paulis, voorzitter LDD Kempen: “Al jaren bestaat er een duidelijke nood aan zo’n hartcentrum in onze streek, nu moeten patiënten naar Antwerpen of Leuven. Een arrest van de Raad van State zorgde er half augustus 2009 Read the rest of this entry »

Geklungel met IBA’s

Afvalwater zuiveren vormt een belangrijke opdracht voor een gemeente. Vlaanderen moet immers dringend werk maken van een behoorlijke afvalwaterzuivering. Europese richtlijnen schrijven voor dat tegen 2015 elke lozing van afvalwater afdoend moet worden behandeld, zodat het de waterlopen niet belast met vervuilende stoffen. Dat kan via riolering die dan naar een Read the rest of this entry »

Facebook