Archive for augustus, 2011

Verdoken VRT-subsidiëring

Om het ondernemen in Vlaanderen te promoten, heeft de Vlaamse overheid de mediasector opgeroepen om nieuwe projecten te ontwikkelen. Op basis van die oproep kende minister-president Kris Peeters op 30 mei 2011 aan acht van de ingediende projecten een tussenkomst toe. Drie projecten werden aan de VRT toegewezen. Read the rest of this entry »

Onderwijsbeleid volledig vastgelopen

Het Vlaamse onderwijsbeleid loopt vast omdat het hoe langer hoe meer moet fungeren als instrument voor maatschappelijk beleid, in plaats van de loutere overdracht van kennis en vaardigheden aan de leerlingen. Het onderwijs wordt nu immers ook ingezet voor het realiseren van de sociale mix, het overnemen van de Read the rest of this entry »

Maak werk van studie voor werk

Agoria, de federatie van de technologische industrie, wees er zopas nogmaals op dat het tekort aan technologiestudenten maar blijft aanhouden. Jaarlijks studeert er ruim een kwart studenten te weinig af om aan de vraag op de arbeidsmarkt in de sector te voldoen, en dit zal er dit jaar niet beter op worden.

Read the rest of this entry »

Schepencollege sabelt Delhaize-investeringen neer

De parking van Delhaize (Grote Markt – Koppelandstraat) kwam al veelvuldig ter sprake in de Herentalse gemeentepolitiek. Guy Paulis, gemeenteraadslid: “Zowel meerderheids- als oppositiepartijen hechtten er veel belang aan om via die parking de parkeerproblematiek in het centrum te verlichten. Ikzelf ben steeds pro Delhaize-parking geweest, uiteraard, Read the rest of this entry »

Beveiliging vrachtwagenparking E34

Ruim een jaar geleden was er (eindelijk) sprake van een snelle beveiliging van de vrachtwagenparking langs de E34 in Mol-Postel, vlakbij de Nederlandse grens. “Nog voor einde dit jaar of ten laatste begin 2011″ werd toen gesteld… Een volledige omheining en beveiligingscamera’s zouden op de site geïnstalleerd worden. Read the rest of this entry »

Facebook