Archive for juni, 2011

Energiebeleid zelf in handen nemen

komt de volgende jaar zwaar onder druk, waardoor onze bedrijven en gezinnen ofwel af en toe zonder stroom zullen vallen, of zich blauw zullen betalen aan buitenlandse leveranciers. In zijn meest recente rapport trekt de energieregulator CREG nogmaals aan de noodrem, en vraagt terecht dat de oude kerncentrales minstens twee Read the rest of this entry »

Pingpong met handbal

Vlaams minister van Sport Muyters zal de topsportschool handbal te Hasselt dan toch niet onmiddellijk sluiten. Ondanks zijn eerdere beweringen kiest hij nu voor een uitdoofscenario. LDD juicht dit toe, maar vindt dit slechts één prille stap in de goede richting.

Twee weken nadat de discussie Read the rest of this entry »

Verbeteringswerken aan jaagpad Albertkanaal nakend

Het jaagpad langs het Albertkanaal richting Antwerpen – en dan vooral het stuk tussen Grobbendonk en Oelegem – vertoont al een tijdje meer en meer slijtage in de vorm van scheurtjes en barsten. Dat leidt ook tot afbrokkelende steentjes enz. Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “Het fietscomfort en de fietsveiligheid komen in het Read the rest of this entry »

Gloednieuw asfalt moet al deels hersteld worden

De noodzakelijke asfaltwerken op de N13 in Grobbendonk (steenweg Herentals-Lier), van de brug over de E313 tot aan de grens met Nijlen, verliepen enkele weken geleden snel.

Guy Paulis, gemeenteraadslid in Herentals: “Na openstelling van de weg, valt echter op dat de kwaliteit (van uitvoering) op meerdere locaties te wensen Read the rest of this entry »

Situatie in Everberg onhoudbaar

LDD verzamelde getuigenissen van cipiers en klaagt de desastreuze aanpak aan van de jongere delinquenten in de jeugdinstelling ‘De Grubbe’, beter bekend als ‘Everberg’, een federale instelling waar sinds een jaar alleen nog Vlaamse leefgroepen zijn ondergebracht. Het statuut van de instelling is dubbel omdat opvoeders er moeten Read the rest of this entry »

Toekomst voor Kamp A

De Vlaamse regering ging vandaag principieel akkoord – in het kader van de opvolging van het tweede Vlaamse Golfmemorandum – met de uitbreiding van het bestaande golfterrein ‘Witbos’ op het grondgebied van Westerlo en Herentals tot een 18-holes golfterrein. Guy Paulis, gemeenteraadslid Herentals:”De regering gelast Read the rest of this entry »

Windenergie op zee gigantisch duur

LDD heeft nagerekend hoeveel geld de overheid wil (laten) besteden aan de nieuwe duurzame energie. Over enkele maanden wordt de zevende concessie voor een windmolenpark in de Noordzee toegewezen. Voor LDD is het duidelijk waarom drie kandidaten zo ijverig de buit binnen willen halen. Volgens de CREG, de federale Read the rest of this entry »

Geen cursussen Nederlands voor ‘sans-papiers’

Er vonden een aantal protestacties plaats tegen het voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet over het uitsluiten van ‘sans-papiers’ van cursussen Nederlands. LDD steunt het verbod op het geven van cursussen Nederlands aan ‘sans-papiers’.

Het gaat ten eerste om het Read the rest of this entry »

Weegsensoren voor vrachtwagens op E313

Een hele tijd geleden al was er sprake van de mogelijke plaatsing van een zogenaamd ‘Weigh In Motion’-systeem op de E313, richting Hasselt, ter hoogte van Geel (kmpt 38,47). Met het systeem Weigh in Motion (WIM) worden vrachtwagens gewogen terwijl ze voorbijrijden. De politiediensten kunnen daarna heel gericht de overladen Read the rest of this entry »

Subsidiestromen Gelijke Kansen hervormen

Morgen bespreekt de commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement het Rekenhofverslag van december 2010, waarin de subsidiestromen voor Gelijke Kansen in Vlaanderen (GKV) worden geëvalueerd. Op basis van de in het rapport vastgestelde verspillingen bepleit LDD Read the rest of this entry »

Facebook