Archive for januari, 2011

Smogbedrog

In opdracht van de Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu (Ircel) en de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) is er weer smogalarm geblazen en wordt de vergiftiging van onze bevolking aangekondigd. Bij een concentratie van 70 microgram fijn stof per kubieke meter mogen de auto’s op onze autosnelwegen niet sneller rijden dan 90 kilometer per uur.

Read the rest of this entry »

Referendum

Meer en meer partijen beginnen in te zien dat alleen een referendum dit land uit de politieke impasse kan halen. Het voorstel van LDD om de bevolking zelf te laten beslissen over de toekomst van België kreeg in het zondagsdebat ‘Controverse’ van RTL-TVI ondermeer de steun van de Franstalige partijen Ecolo, MR en CdH. De voorzitter van LDD herhaalde in de uitzending zijn voorstel dat hij al in het najaar van 2010 had gedaan, en vorig weekend weer had opgenomen in zijn nieuwjaarstoespraak.

Read the rest of this entry »

Doorgangscellen Portalis-gebouw onbruikbaar

In het nieuwe Portalis-gebouw, dat schuin over het Brusselse Justitiepaleis aan het Poelaertplein staat, zijn een 40-tal cellen ingericht, waarin overdag gedetineerden of arrestanten voor een korte tijd worden vastgehouden. Deze zogenaamde doorgangscellen zijn zo slecht ingericht dat het personeel er ziek wordt, en dat hun veiligheid op verscheidene punten wordt bedreigd. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de bevoegde controlerende overheid van 21 januari 2011.

Read the rest of this entry »

Tweede zeesluis in Terneuzen

Onlangs raakte bekend dat Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Crevits een principieel akkoord heeft bereikt met haar Nederlandse collega, Melanie Schultz van Haegen over een nieuwe grote zeesluis in Terneuzen. Deze nieuwe grote zeesluis is noodzakelijk voor de verdere groei van de Gentse Zeehaven.

Read the rest of this entry »

Kommer en kwel, straks beterschap?

De NMBS was gister weer volop in het nieuws. Uit de cijfers over 2010 blijkt dat de treinen nooit zoveel vertraging hadden als vorig jaar… Toevallig maandagnamiddag kwam verantwoordelijk federaal minister Vervotte (’in lopende zaken’) naar de Kempen voor een overlegvergadering. Niet alleen, want ze werd bijgestaan door een delegatie vanuit alle NMBS-geledingen. Eind 2009 kwamen diezelfde NMBS-toplui ook al eens naar de regio, dus een stand van zaken i.v.m. hun aankondigingen van toen lag voor de hand.

Read the rest of this entry »

Nu ook regulitis in muzieksector

Vlaams minister van Leefmilieu en Cultuur Joke Schauvliege heeft een voorstel over geluidsnormen klaar waarmee ze de grens voor maximale geluidsniveaus wil verlagen naar 100 decibel. LDD stelde daarover vanmiddag tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement een vraag aan de minister en is net als de sector bezorgd om het risico op gehoorschade door harde muziek, maar verklaart zich niet akkoord met de complexe en onwerkbare regelgeving van de minister.

Read the rest of this entry »

Wonen opnieuw betaalbaar maken

De Vlaamse regering moet dringend actie ondernemen om het bouwen goedkoper te maken. Zij moet dit doen door asociale maatregelen, zoals overdreven overheidsreglementeringen en belastingen, terug te schroeven. Het verlagen van de registratierechten tot – minstens – het Europees gemiddelde en het afschaffen van de onroerende voorheffing op de eigen woning zijn een eerste stap in de goede richting.

Read the rest of this entry »

Optreden tegen ongehoorzame gemeenten


LDD pleitte er deze namiddag in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement voor dat de Vlaamse regering zou optreden tegen gemeenten die de wet niet naleven. De discussie in de commissie ontstond nadat vorige week bekend raakte dat de gemeente Kraainem niet aan het vereiste aantal van 10 gemeenteraden kwam.

Read the rest of this entry »

Belgische democratie weer door het ijs gezakt

In het federale parlement hebben de Vlamingen weer een voorsmaakje gekregen van wat de Belgische instellingen hen te bieden hebben. De Kamer moest zich uitspreken om een wetsvoorstel in overweging te nemen dat de delicate kwestie van amnestie zou regelen. Dat zou de gelegenheid bieden om de juridische gevolgen van de repressie na de Tweede Wereldoorlog te bespreken. LDD stelt vast dat de Franstalige partijen, met de steun van hun Vlaamse schoothondjes sp.a en Groen! de Vlamingen zelfs dat debat niet gunnen.

Read the rest of this entry »

Nood aan Vlaams mediacharter

Met enige verbazing bekijkt LDD de politieke reacties op de kandidatuurstelling van Woestijnvis om de zenders VT4 en VijfTV van de SBS-groep te kopen. Het is niet omdat de mogelijkheid bestaat dat Woestijnvis-programma’s van zender verschuiven, dat de kwaliteit stijgt of de Vlaamse kijker een meerwaarde krijgt.

Read the rest of this entry »

Facebook