Archive for december, 2010

Verkeerslichten defect

Momenteel zijn de verkeerslichten aan “het Saske” in Herentals opnieuw volledig buiten gebruik. Guy Paulis, gemeenteraadslid (LDD): “Het drukke kruispunt van de ring met de Herenthoutseweg is hierdoor ronduit gevaarlijk. Zeker met de huidige weersomstandigheden!”

Read the rest of this entry »

Het begint al

Het onverkwikkelijke verhaal van de kasseien in de Herentalse centrumstraten gaat maar door. Slechts enkele jaren geleden volledig nieuw aangelegd, staken al snel allerlei problemen de kop op. Straatstenen kwamen los te liggen en schilferden af. In zoverre dat ploegen van de aannemer en later de stadsdiensten haast dagelijks de brokstukken moesten ruimen en kapotte exemplaren vervangen.

Read the rest of this entry »

Niet in het zand bijten voor Koning Winter

Het tekort aan strooizout is te wijten aan een slechte aanpak in bepaalde steden en gemeenten. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat alle gewestwegen in Vlaanderen beheert en vandaag samen zat met de diensten van de gouverneurs van alle Vlaamse provincies, de VVSG en enkele zoutleveranciers om de huidige zoutproblematiek te bespreken.

Read the rest of this entry »

Hinder werken N153 beperken

De aanleg van vrijliggende fietspaden langs de N153 werd op de Herentalse gemeenteraad zopas goedgekeurd. Maar de vraag blijft ondertussen wanneer en hoe het volledig versleten betonnen wegdek eindelijk heraangelegd wordt.

Read the rest of this entry »

Structureel ongezonde Vlaamse begroting

In het Vlaams Parlement vindt dezer dagen de plenaire bespreking plaats van de Vlaamse begroting voor 2011. De begroting wordt ingediend in evenwicht, maar uit analyse blijkt dat achter dit evenwicht sterke onevenwichten schuilgaan…

Read the rest of this entry »

Herentalse ring deels opnieuw stikdonker

Begin november liet een gedeelte van de openbare verlichting langs de Herentalse ringlaan het voor het eerst afweten. Half november bleef de ring dan zelfs ruim een volledige week pikdonker.

Read the rest of this entry »

Planning wegenwerken kan (veel) beter

Het weggedeelte van de N153 Herentals-Poederlee, even voorbij het kruispunt met Sassenhout te Vorselaar, is net voor de horecazaak ‘Bierhoeve’ in zeer slechte staat. Men kan op die plek in rijrichting Poederlee echt van een acuut problematische situatie spreken, en dit reeds sinds jaren. Maar vorige winter is het duidelijk verergerd.

Read the rest of this entry »

Helft meer klachten over VRT

Sinds 2005 zijn de klachten gericht aan de VRT gemiddeld met 52% toegenomen . LDD kwam tot deze conclusie na een diepgaand onderzoek van de diverse klachtenrapporten.

Read the rest of this entry »

Derde wereld ingevoerd, vierde wereld gecreëerd

Het is beschamend hoe de politieke partijen elkaar de zwartepiet toespelen voor de crisisopvang van asielzoekers, terwijl ze zelf een schuldgevoel zouden moeten hebben dat langer is dan de baard van Sinterklaas. Volgens LDD hebben de opeenvolgende regeringen deze crisis zelf veroorzaakt door jarenlang wan- en gedoogbeleid.

Read the rest of this entry »

Facebook