Archive for juni, 2009

Ernstig terugkeerbeleid enige oplossing

fotoDe regering van het immobilisme heeft weer een lapmiddel gevonden om de gevolgen van het falend asielbeleid op te vangen. In plaats van duizenden asielzoekers in Brussel op hotel te laten gaan, zullen 500 plaatsen vrijgemaakt worden in kazernes en andere leegstaande overheidsgebouwen. Voor Lijst Dedecker is die oplossing verantwoord om de kosten te drukken. Maar die kosten zijn volstrekt overbodig als de regering eindelijk een halt toeroept aan de stijgende instroom van illegalen en asielzoekers, en ernstig werk maakt van een terugkeerbeleid.

Read the rest of this entry »

Hoofddoekendebat

hoofddoekLijst Dedecker stelt vast dat het hoofddoekendebat op het einde van het schooljaar de gemoederen weer verhit. In Antwerpen loopt het zelfs uit de hand wanneer een atheneum de hoofddoek in de klas verbiedt omdat de moslimmeisjes meer en meer onder druk gezet worden om zich te bedekken. Voor LDD is het duidelijk dat de overheid hier tekort schiet.

Read the rest of this entry »

Begroting: Europese blamage blijft ongestraft

euroDe Europese Commissie vraagt dat de Belgische regering tegen 20 september een nieuw en adequaat stabiliteitsprogramma overmaakt. Het huidig plan bevat voor de Commissie onvoldoende informatie.

Read the rest of this entry »

Soepelere regeling studentenarbeid kan zwartwerk vermijden

641Steeds meer studenten doen aan zwartwerk. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van interimbureau Randstad. Eénentwintig procent van de studenten werkt zonder contract. Bij de studenten jonger dan 18 heeft 32 procent geen contract. De horeca springt er als sector uit, daar werkt bijna één op twee studenten in het zwart.

Read the rest of this entry »

Rookverbod moet definitief begraven worden

longziekteZowat 2/3 van de 5500 traditionele Belgische cafés vreest dat ze de deuren moeten sluiten bij een totaal rookverbod in de horeca. Dat blijkt uit een nieuw marktonderzoek dat vandaag verschijnt.
Lijst Dedecker blijft er ondertussen voor pleiten dat de meerderheidspartijen het rookverbod definitief begraven, zodat een sociaal en economisch drama in de horeca vermeden wordt.
LDD is van oordeel dat de overheid zich in deze zaak niet moet mengen. Een caféhouder moet zelf kunnen kiezen of er in zijn café gerookt mag worden of niet, en moet die keuze dan duidelijk afficheren. Het is de klant die uiteindelijk beslist of hij een rokerscafé binnenstapt of niet.

Read the rest of this entry »

Nieuwe fractie in Europees parlement

fee56273727136c0562a1a9dca111c77Centrum- en centrum-rechtse leden van het Europees Parlement uit 8 verschillende lidstaten kondigen vandaag de vorming van een nieuwe fractie aan: Europese Conservatieven en Hervormers.
Lijst Dedecker is één van de stichtende leden van de fractie.
Derk Jan Eppink, Europees boegbeeld van LDD, is tevreden met de fractie.
“Ik ben blij dat de andere partijen het concept van ‘Eurorealisme’ hebben overgenomen. De beginselverklaring verwijst er ook expliciet naar. De nieuwe fractie is voor een Europese Unie die zich toelegt op essentiële kerntaken en breekt met de illusie van een ‘Verenigde Staten van Europa’ die onder andere een Europese belasting wil invoeren en een Europese schuldenberg wil opbouwen. LDD kan met 1 verkozene zijn eigen standpunten via deze nieuwe fractie uitvergroten in Europa. Dat is een geweldige hefboom.”
Volgens Eppink zal de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers de vinger op de wonde leggen.
”Voor het eerst is er een geloofwaardige, fatsoenlijke fractie in het Europees Parlement die niet meedoet met de federale hoogmis. Wij laten een ander geluid horen, een geluid dat meer overeenkomt met de uitslag van de verkiezingen van 7 juni. Europeanen geloven niet meer in de federale mythe van de ‘ever closer union’. Maar dat geluid werd in het Europees Parlement altijd geweerd of geridiculiseerd als folklore. Voor het eerst komt er een politieke fractie die de Europese elite een ‘reality check’ zal geven, in naam van de burgers.”

Read the rest of this entry »

Verzelfstandiging ziekenhuis Herentals even nep als borsten uit de Wellnesskliniek


Is verzelfstandiging van het Herentalse OCMW-ziekenhuis St-Elisabeth een goed idee ? Ja.
Zijn de verzelfstandigingsplannen die de Herentalse sp.a-CD&V-meerderheid nu voorlegt een goede zaak ? Neen !

Read the rest of this entry »

Lode Vereeck leidt LDD-fractie

De vers verkozen parlementsleden in het Vlaams Parlement voor Lijst Dedecker hebben Lode Vereeck (44) aangewezen om de fractie te leiden. Lode Vereeck is als lijsttrekker van LDD verkozen in Limburg. Vereeck is licentiaat en doctor in de economische wetenschappen, en doceert Economie en beleidsmanagement aan de Universiteit Hasselt. Daar heeft hij zich vooral toegelegd op mobiliteitsvraagstukken. Hij was coördinator van het Steunpunt Verkeersveiligheid en medeoprichter van het Instituut voor Mobiliteit (IMOB). De laatste jaren ging zijn aandacht naar efficiënte regelgeving.

Read the rest of this entry »

Bedankt kiezers!

Read the rest of this entry »

7 juni

Facebook